Bekijk hier de veelgestelde vragen

Wat is het doel van de energietransitie?
Het doel van de energietransitie is het omschakelen van een milieubelastende energiebron naar een energievoorziening waarbij minder CO2 wordt uitgestoten, zonder dat daarbij de energievoorziening in gevaar komt.
Wat is de rol van de gemeente en de stichting in de energietransitie?

De gemeente Bergen op Zoom heeft net zoals alle gemeentes in Nederland de opdracht om uiterlijk in 2050 duurzaam te zijn. Dit betekent geen gebruik van energie die niet duurzaam opgewekt is en geen uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2. De gemeente Bergen op Zoom wil daarom graag op korte termijn zonnepaneleninstallaties laten realiseren op de daken van een aantal gemeentelijke gebouwen. In eerste instantie komen hiervoor de daken van de Gemeentewerf in aanmerking. De gemeente wil hiermee de groei van productie van duurzame energie bevorderen en daarmee ook het goede voorbeeld geven.

De gemeente heeft niet de intentie om zelf te investeren in de zonnepaneleninstallaties. Zij wil deze daken ter beschikking stellen van een lokale entiteit om deze installaties te ontwikkelen: dit is de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom. De stichting heeft als uitgangspunten om maximaal in te zetten op burgerparticipatie, op vergroting van de betrokkenheid van burgers bij de energietransitie en op lokale afname van de geproduceerde stroom. De gemeente wil hiermee een stimulans geven aan de realisatie van meer zonnepaneleninstallaties. Niet alleen op daken van gemeentelijk vastgoed maar ook op andere daken en locaties. Hierbij kan gedacht worden aan sporthallen, scholen, bedrijven, etc.

 

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen van de energietransitie in de gemeente Bergen op Zoom?

Meld uzelf onderaan deze website aan voor STEB Actueel of volg de socialmediakanalen van de gemeente en die van ons.

Hoe word ik vrijwilliger van de stichting?

Wilt u uzelf inzetten voor onze stichting? Dat kan! Op dit moment zijn wij o.a. op zoek naar administratieve en organisatorische ondersteuning. Stuur een e-mail naar info@ste-boz.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Is het mogelijk om een financiële bijdrage te leveren aan de stichting als particulier en / of bedrijf?

Dat kan zeker. Stuur een e-mail naar info@ste-boz.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Contact:

Stichting Energietransitie Bergen op Zoom
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ste-boz.nl

KVK 70739269
IBAN: NL90 TRIO 0338 8478 39

 

  

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie en ontvang tips voor energiebesparing.