Ontwerp Zonneveld DassenbergOdura heeft het plan voor het zonneveld met lokaal betrokkenen in de periode van 2018 tot 2022 ontwikkeld. De projectlocatie ligt nabij Landgoed Dassenberg, aan de Halsterseweg tussen de kassen en de A4 in Lepelstraat, en heeft een oppervlakte van circa 6,3 hectare. Het zonneveld is gebouwd op landbouwgrond die minder geschikt is voor oogsten. Door op dit land zonne-energie op te wekken krijgt de grond alsnog een goede functie. Het project telt ruim 17.000 panelen waarmee jaarlijks ongeveer 8,7 miljoen kWh zonnestroom wordt geproduceerd, voldoende om zo’n 3.200 huishoudens van groene energie te voorzien.

Bijdragen aan de natuur en de omgeving
Goed ingerichte zonneparken kunnen een positieve bijdrage leveren aan de natuur. Daarom is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de landschappelijke inpassing van het project. Zo wordt het zonneveld ingericht met struweelhagen en bloem- en kruidenrijke grassen die de biodiversiteit vergroten. Ook blijft de ontwikkeling van de natuurwaarden gemonitord.

Wim van den Bergh, voorzitter van Stichting Energietransitie Bergen op Zoom: STEB werkt graag mee aan dit – naar ons idee –  goede initiatief. Het duurzaam opwekken op deze locatie draagt bij aan meer groene energie in de gemeente Bergen op Zoom. Ook inwoners die geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen op hun dak te leggen, zijn op deze wijze toch in de gelegenheid om duurzame energie op te wekken.”

Financiële participatie
Burgers en bedrijven kregen de mogelijkheid te investeren in dit duurzame project. Daarmee is Zonneveld Dassenberg het eerste zonneveldproject in de gemeente Bergen op Zoom dat door middel van financiële participatie door de gemeenschap tot stand is gekomen.

Over Odura
Odura zet zich in voor de versnelling van de energietransitie. Dit doen zij in de vorm van energieadvies tot oplossingen voor financiering en uiteindelijk uitvoering, maar ook door zelf duurzame energieprojecten te realiseren zoals Zonnepark Weihoek in Roosendaal.

Contact:

Stichting Energietransitie Bergen op Zoom
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ste-boz.nl

KVK 70739269
IBAN: NL90 TRIO 0338 8478 39

 

  

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie en ontvang tips voor energiebesparing.