Door de stijgende energieprijzen komen steeds meer mensen in de financiële problemen. Ook in onze eigen gemeente. Daarom initieert Stichting Energietransitie Bergen op Zoom (StEB) de actie ‘Geef voor kerst uw energieprijscompensatie cadeau’. Met deze actie gaat de StEB op zoek naar inwoners die de energieprijscompensatie ter beschikking willen stellen aan instanties die zich inzetten voor mensen die in de financiële problemen zijn gekomen.

Iedereen krijgt van het kabinet dit jaar 380 euro compensatie voor de hoge energiekosten. Ook de mensen die het niet of minder nodig hebben. Wim van den Bergh, voorzitter van de StEB: ‘Deze gelden kunnen we herverdelen. Met de actie ‘Geef voor kerst uw energieprijscompensatie cadeau’ vragen we inwoners die de compensatie niet of minder nodig hebben te doneren aan instanties die mensen steunen die extra hulp nu het hardst kunnen gebruiken. Voor deze actie werkt de StEB samen met Voedselbank Goed Ontmoet, Stichting Leergeld De Brabantse Wal en Stichting SchuldHulpMaatje Brabantse Wal. Ons gezamenlijk doel is dat deze donaties snel worden omgezet in middelen en diensten die juist deze doelgroep nu zo ontzettend nodig heeft.’

Hoe werkt het?
Inwoners die de energieprijscompensatie van 380 euro geheel of gedeeltelijk willen doneren, kunnen hun bijdrage rechtstreeks storten aan Voedselbank Goed Ontmoet, Stichting Leergeld De Brabantse Wal en/of Stichting SchuldHulpMaatje Brabantse Wal onder vermelding van ‘Actie energieprijscompensatie’. Ook donaties vanuit het bedrijfsleven zijn van harte welkom.

Voedselbank Goed Ontmoet
Voedselbank Bergen op Zoom
Voedselbanken zetten alles op alles om ook in deze lastige tijd voedsel uit te delen aan mensen die zelf niets meer kunnen kopen. Uit een enquête van Stichting Armoedefonds onder honderden hulporganisaties blijkt dat ongeveer twee derde van hen het aantal hulpverzoeken ziet stijgen. Ook de Voedselbank in Bergen op Zoom ziet deze stijging in aanvragen. Doneren mag op bankrekeningnummer: NL78RABO0140241833 t.n.v. Voedselbank Goed Ontmoet.

 

Stichting Leergeld De Brabantse Wal
Stichting Leergeld De Brabantse WalInmiddels leeft 1 op de 12 kinderen in Nederland in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan sportieve of culturele activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Het is belangrijk dat deze kinderen mee kunnen doen. Stichting Leergeld De Brabantse Wal zet zich daarvoor in. U kunt uw donatie overmaken op rekeningnummer NL 71 RABO 0117545414 t.n.v. Stichting Leergeld De Brabantse Wal.

 

Stichting SchuldHulpMaatje Brabantse Wal
Stichting Schuldhulpmaatje Brabantse WalAlles wat SchuldHulpMaatje Brabantse Wal doet is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en ze op een deskundige en persoonlijke wijze te helpen naar een schuldenvrij leven. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal. Doneren mag op bankrekeningnummer NL77 RABO 0138 3966 20 t.n.v. SchuldHulpMaatje Brabantse Wal.

Alvast bedankt voor uw donatie!

 

Contact:

Stichting Energietransitie Bergen op Zoom
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ste-boz.nl

KVK 70739269
IBAN: NL90 TRIO 0338 8478 39

 

  

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie en ontvang tips voor energiebesparing.