Stichting Energietransitie Bergen op Zoom ontwikkelt in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een nieuw collectief zonproject, Zonnecentrale Eventum. Dit project komt in de plaats van Zonnecentrale De Wittenhorst in Halsteren.

Zonnecentrale De Wittenhorst
Uit nader onderzoek blijkt dat het dak van de Wittenhorst niet volledig voldoet aan de strenge eisen die aan een zonnedak worden gesteld. De hiermee gepaard gaande extra kosten zouden een negatieve impact hebben op het te verwachten rendement. Op dit moment zijn er geen geschikte daken van dezelfde grootte beschikbaar in Halsteren. Daarom is uitgeweken naar het Eventum.

Zonnecentrale Eventum
Het Eventum is eigendom van de gemeente Bergen op Zoom en ligt aan de Dr. Ir. van Veenweg. Het bevindt zich in dezelfde postcoderoos als de Wittenhorst. Dit betekent dat de inschrijvingen voor de Wittenhorst eenvoudig kunnen worden overgezet naar het Eventum. Betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd en in de gelegenheid gesteld om deze overstap te maken. Daarnaast zijn er nog voldoende participaties beschikbaar voor geïnteresseerden. Het dak van het Eventum biedt voldoende capaciteit voor 800 panelen. Om te beginnen wordt Zonnecentrale Eventum voorzien van 316 panelen, ofwel 196 participaties. Bij voldoende belangstelling wordt dit uitgebreid.

Voor wie?
Aan dit project kunnen inwoners en bedrijven uit de volgende postcodegebieden meedoen: 4661, 4612, 4613, 4614 en 4664. Passen er geen zonnepanelen op uw dak? Woont u in een flat? Of mogen er geen zonnepanelen op uw dak, omdat u in het beschermd stadsgezicht of in een monument woont? Wilt u toch duurzaam energie opwekken en flinke besparen op uw energierekening? Dan is dit uw kans. Doe mee in Energie Coöperatie Bergen op Zon en profiteer vanaf dag 1 van een mooi voordeel. En dat 15 jaar lang!

Hoe werkt het?
U wordt lid van de energiecoöperatie. Samen met de andere leden brengt u kapitaal in. Dat kapitaal gebruikt de coöperatie om grootschalige gezamenlijke zon- en windenergieprojecten te starten. De leden krijgen 15 jaar lang de energiebelasting over de opgewekte energie terug. En dat levert u jaarlijks honderden euro’s op. Het verwachte rendement is ongeveer 5%. Dat is vele malen hoger dan de rente die u krijgt op een spaarrekening. Daar komt dan nog de ‘verkoop’ van de opgewekte stroom bij.

Meer informatie
Zonnecentrale Eventum is na Zonnecentrale Gemeentewerf het tweede project van Energie Coöperatie Bergen op Zoom. De opdracht voor realisatie is inmiddels verstrekt. De planning is dat Zonnecentrale Eventum in juli in bedrijf gaat. Kijk voor meer informatie op https://www.ec-boz.nl/project/zonnecentrale-eventum/.

 

Contact:

Stichting Energietransitie Bergen op Zoom
Blokstallen 2b
4611 WB  BERGEN OP ZOOM

info@ste-boz.nl

KVK 70739269
IBAN: NL90 TRIO 0338 8478 39

 

  

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie en ontvang tips voor energiebesparing.